The Plan Award 2015., Milano, nominacija

U konkurenciji 500 projekata pristiglih iz cijelog svijeta, projekt osječkog Trga slobode, arhitekata Predraga i Brune Rechnera nominiran je u Italiji za prestižnu nagradu The Plan award 2015.

U naredna tri dana u središtu Milana, u kongresnom centru MiCo (Milano Congressi) održat će se arhitektonska konferencija pod nazivom Perspective 2015, gdje će se uz brojna predavanja svjetski renomiranih arhitekata, održati i prezentacija projekata nominiranih za nagradu. Svi projekti prezentiraju se pred stručnim žirijem i širokim auditorijem, te će zadnji dan konferencije biti proglašeni najbolji od najboljih.

Već sama nominacija projekta u kategoriji Public Space je ogroman uspjeh. Kako je u konkurenciji 17 projekata, nominacija u ovoj kategoriji znači da osječki Trg slobode trenutno spada u 17 najboljih javnih prostora svijeta. Osim za nas, ovo je i velika promocija našeg grada kojeg smo još jednom uvrstili u vrh arhitektonske karte svijeta. Prvi put ovakav uspjeh ostvarili smo sa projektom autobusnog kolodvora u Osijeku, s kojim smo obišli izložbe od Singapore-a do New Yorka.

The Plan award 2015.