Đakovo Centar

Lokacija: Đakovo
Program: stanovanje, poslovni prostori, trgovački centar, podzemna garaža, hotel 5*
Katnost: Po+P+4
Status projekta: u izgradnji
Projekt: 2007.
Izgradnja: 2007. – ….

Opis: Projektom Đakovo Centar stvaraju se nove prostorne, vizualne i doživljajne kvalitete prostora, novi image grada. Mijenjaju se vizure i stvara identitet centralnog gradskog prostora. Nastaje kvalitetan prostor, kako stanovanja, tako i poslovnih prostora, nastaje novi gradski simbol i centar društvenih zbivanja – hotel.

Pitanje parkirališta novog centra i užeg centra rješava se na vlastitoj parceli i stvaraju preduvjeti za nastavak izgradnje podzemnih garaža ispod budućeg trga, naime ovim projektom ostvarila bi se I.faza uređenja prostora Hrvatskog Sokola i stvorili svi preduvjeti za daljnje uređenje.

Stvarajući Đakovo Centar grupiraju se poslovni prostori na jednom mjestu, svi na pješačkoj udaljenosti od Korza i Katedrale. Podzemnom garažom odvajaju se kolni i pješački promet, gdje je pješak napokon dobio prednost u odnosu na automobil, a da je istovremeno kvalitetno riješen kolni promet. Grad napokon dobiva primjerene stambene prostore koji imaju sunca, zraka i zelenila sa svih strana. Đakovo sa novim gradskim hotelom na novom budućem trgu tik do katedrale postaje novo turističko-kongresno središte.