Kuća Prpić

Lokacija: Osijek
Program: stanovanje, obiteljska kuća
Katnost: P+1
Status projekta: u izgradnji
Projekt: 2016.
Izgradnja: 2017.
Površina parcele: 563m2
Brutto površina: 385m2

Opis:

Moderna obiteljska kuća smještena je u mirnom gradskom naselju Uske njive u Osijeku. Projektirana je kako bi zadovoljila prostorne želje i potrebe četveročlane obitelji.

Od ruba parcele, s ulične strane, odmaknuta je 5m kako bi putem predvrta bila odvojena od pločnika i prometnice. Ulaz u kuću je preko natkrivenog trijema.

U prizemlju kuće organiziran je njen dnevni dio sa komforno dimenzioniranim dnevnim boravkom i blagovaonicom orjentiranima prema dvorištu. Dnevni dio kuće proteže se i na vanjski prostor, na ljetnu terasu / zimski vrt. Odvojena kuhinja sa otokom za jutarnji doručak i kratki ručak smještena je prema ulici, a kliznom ustakljenom stijenom odvojena je od velike blagovaonice.

Katni dio kuće organiziran je isključivo za intimni, spavaći dio. Tu su smještene dvije dječje sobe sa kupaonicom, garderobom i odvojenom sobom za igranje, te pravi roditeljski apartman sa spavaćom sobom, garderobom i velikom kupaonicom.

Posebna pozornost posvećena je toplinskoj izolaciji kuće, kako one na zidovima, tako i na krovu.
Vanjska fasada obložena je kompozitnim drvenim pločama, koja osim estetske ima i ulogu ventilirane fasade, što dodatno pospješuje toplinska svojstva kuće.

Prema ulici nalazi se dupla garaža, a u nastavku gospodarski dio kuće.
Dvorišni dio je travnato i hortikulturno uređen.