Kuća Špiranović

Lokacija: Osijek
Program: stanovanje, obiteljska kuća
Katnost: Po+P+1
Status projekta: u izgradnji
Projekt: 2016.
Površina parcele: 1.025m2
Brutto površina: 483m2

Opis:

Moderna obiteljska kuća smještena je u centru Osijeka. Projektirana je kako bi zadovoljila prostorne želje i potrebe peteročlane obitelji.

Pješački pristup na parcelu ostvaren je iz ulice Stjepana Radića. Kuća je smještena u dvorištu, u nastavku zgrade zdravstvene namjene. U kuću se pristupa preko trijema kroz koji se ulazi u komunikacije sa stubištem. Lijevo od glavnih komunikacija, u prizemlju, smješten je dnevni dio kuće, dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja i terasa. Dnevni dio ima trostranu orijentaciju, istok, zapad i jug. Desno od glavnih komunikacija, smještena je soba za baku sa garderobom i kupaonicom, te garderoba, wc i spa zona sa bazenom koji ima južnu orijentaciju prema dvorištu. Otvaranjem klizne ustakljene stijene oko bazena, omogućeno je stapanje bazena sa dvorištem koje postaje sunčalište. U vrijeme zime, osjećaj kupanja u toplom bazenu, s pogledom na snijegom pokriveno dvorište djeluje relaksirajuće.

U podrumu su smještena spremišta, gospodarstvo i prostor bazenske tehnike.

Na katu je pozicioniran spavaći dio. Tu se nalaze dvije dječje sobe sa garderobom, dječja kupaonica, spremište, te roditeljska soba sa garderobom i kupaonicom.

Oblikovanje obiteljske kuće je suvremeno, pravilnih linija i ravnog krova.