Šetnica i park u Crikvenici

Lokacija: Crikvenica
Program: javni prostor, šetnica, park, rekonstrukcija
Status projekta: projekt
Projekt: 2014.
Zona obuhvata: 1.600m2

Opis:
Idejno rješenje arhitekture i light design-a izrađeno je u svrhu rekonstrukcije gradskog prostora šetnice i
pristupnog parka u centru Crikvenice. Želja je urediti, opremiti, osuvremeniti i prilagoditi prostor današnjim
potrebama i duhu vremena. Okvirno je rekonstrukcijom obuhvaćeno 1.600m2.

U svrhu uređenja javnog prostora projektirana je:
– nova urbana oprema
– kameno popločenje u skladu s ostalim uređenim dijelovima grada
– uvođenje novih stabala i drvoreda, te afirmiranje postojećih stabala
– suvremena rasvjeta koja omogućuje različite svjetlosne ambijente

S obzirom na zanimljivost prostora kojeg definiraju tri mosta i grada koji je turističko središte,
uređenjem prostora, želja je stvoriti novu gradsku razglednicu!

Generalne značajke arhitektonskog rješenja su: fin, smiren dizajn usklađenog kolorita, suvremeni materijali
i moderna urbana oprema.

Kako bi prostor i arhitekturu učinili još boljima, poseban naglasak stavili smo na noćnu sliku,
stvarajući različite svjetlosne ambijente i efekte. Light design potpisuju kolege iz Nova-luxa.